Nyheter för i år 2023

Nytt för i år är ett sten & mineral museum. Fyllt till bredden med äkta kristaller, stenar, mineraler & dinosauriefossiler från jordens alla hörn! 


Vi har tidigare gjort en liten test  med att vissa upp sådana här föremål. Responsen från våra besökare har varit så otroligt positiv att vi utökar denna utställning rejält! 

I tropikariets första avdelningen har det flyttat in en ny boaorm som är albino. Denna unika orm har fantastiska färger och vi hoppas den skall trivas hos oss.  

Vi har tidigare visat upp en japansk samurajrustning här på tropikariet. Den utställningen visade sig vara så populär att vi nu utökat med en till rustning. Denna gången är det en mycket äldre rustning med många år på nacken. Att få se en autentisk rustning är ovanligt i Sverige även på museum. Så vi är mycket stolta över att kunna visa upp en här hos oss.  

Eftersom så många har efterfrågat det har vi nu utökat shopen med ett skåp där du kan hitta kristaller, stenar och mineraler som går att köpa med sig hem. 

Den västliga gabbonhuggormen har varit en favorit bland många besökare. Nu har vi även utökat utställningen med den östliga varianten. Gabbonhuggormen har längst gifttänder av alla giftormar, upp mot hela 5cm!! En äkta gifttand från just denna orm finns att beskåda på en av gabbonhuggormarnas informationsskyltar.