Nyheter för i år 2022

Första nyheten för i år är att vi byggt ut tropikariet. Den långa tråkiga korridoren är nu ett minne blott. Istället finns nu en damm på över fyra meter, med doktorfiskar/putsar fiskar. Som man kan interagera med om man känner sig modig.

Som en andra nyhet kan vi meddela att två stycken vackra daggeckos har flyttat in på tropikariet. De verkar redan stormtrivas!

Vår asiatiska skogsskorpion har flyttat ut ur utställningen (var inte oroliga, han kommer tillbaka när vi senare utökar utställningen med leddjur.) Istället har en kejsarskorpion tagit hans plats. Detta så att vi kan ta chansen att informera ännu mer om utrotningshotade djur och vad man kan göra för att hjälpa till. Kejsarskorpionen är nämligen en av två skorpioner som tyvärr blivit utrotningshotade på grund utav människan. Våran lille rackare är dock självklart uppfödd i Sverige. 

En annan nyhet för 2022 är en samurajrustning ifrån Japan i verklig storlek. Detta är ingen "fejk grej" gjord i plast, utan en riktig rustning tillverkad utav flera små metallplattor ihop vävda med silke. Precis som de riktiga rustningarna var gjorda i det feodala Japan. 

Sten & mineral utställningen har också blivit ordentligt utökad. Bland annat med en citringrotta på 52 kilo! Samt en mycket klar och vacker bergskristall på 16,5 kilo.  

Något mycket ovanligt men som vi nu stolt kan visa upp är ett  äkta ägg från en dinosaur!